Begin met reizen

                     Reizen met verschillende vervoerders

Reizen met verschilende vervoerders

Er zijn in Nederland een aantal verschillende vervoerders. Al deze vervoerders zijn verantwoordelijk voor hun eigen ticketing. Dit betekent dat je moet in - en uitchecken wanneer je met een specifieke vervoerder reist. Door dit te doen, berekenen hun systemen het tarief dat bij je in rekening wordt gebracht. 

Dit proces kan enigszins verwarrend zijn, daarom willen we het proces uitleggen aan de hand van het volgende voorbeeld.

Voorbeeld: je reist van Utrecht naar Valkenburg (Limburg). Je reist via Maastricht, waar je moet overstappen. Dit betekent dat je met NS reist van Utrecht naar Maastricht en met Arriva van Maastricht naar Valkenburg. 

 

Je moet hierbij inchecken bij NS in Utrecht en uitchecken bij NS in Maastricht. De reis gaat verder met Arriva. Check daarom vervolgens in bij Arriva in Maastricht en check uit bij Arriva in Valkenburg.  

Let op: wanneer je moet overstappen van de ene trein op de andere, dan hoef je alleen uit te checken en opnieuw in te checken als je gebruik gaat maken van een andere vervoerder. Als de eerste trein van NS is en de tweede trein ook, dan hoef je niets te doen. 

 

OV-fiets huren

 

In Nederland staan we bekend om onze fietsen. We gebruiken de hele tijd fietsen: om te pendelen, boodschappen te doen of een vriend te bezoeken. Met de ISIC Mobility card kun je ook een fiets huren, namelijk een OV-fiets. Op veel trein- en busstations kan je jouw eigen OV-fiets huren. Maar hoe werkt het precies? Dit kan per locatie verschillen.

 

 

1. Op grotere stations worden OV-fietsen vaak verhuurd door een medewerker van OV-fiets. Neem dan een OV-fiets (deze is ontgrendeld) en ga naar de uitgang. De medewerker scant jouw ISIC Mobility card en de sleutel van de fiets. Je bent nu klaar om weg te trappen.

Bij terugkomst scant de medewerker jouw sleutel en kan de fiets weer op zijn plaats worden gezet voor de volgende persoon.

2. Zelfhulpservice: hoewel het uiterlijk van locaties voor zelfhulpservices kan verschillen, werkt het vrijwel overal hetzelfde. Volg de instructies op de locatie en alles komt goed!

Kijk voor meer specifieke informatie over het huren van een OV-fiets op de website van OV-fiets. Klik hier om te dichtstbijzijnde OV-fiets locatie te vinden. 

Mobility Services B.V.

Utrechtseweg 9

3811NA Amersfoort

 

T: +31 88 934 34 08

M: info@isicmobility.nl

KvK: 74617419

Klantenservice:

Van maandag t/m vrijdag

Van 08.00u tot 20.00u